Workshop

Gast directie

Arrangeren

Digitalisering muziek

Door mijn zeer gevarieerde werkervaring ben ik als dirigent op vele markten thuis. Mijn ervaring met kamerkoren, oratoriumkoren, barbershopkoren, popkoren, vrouwenkoren, mannenkoren en theatergroepen hebben mijn gevormd tot een all round koordirigent. 

WORKSHOP

POPMUZIEK VOOR MANNENKOOR

Deze workshop speelt in op de behoefte van mannenkoren om popmuziek te zingen. Aan de hand van voorbeelden uit het verleden en heden studeren we aan diverse genre popmuziek. Ook de verschillende begeleidingen komen aan de orde. Zingen met piano maar ook met orkestband of a capella.

Als gastdirigent val ik in om een koor uit de brand te helpen. Dit kan als het mijn eigen werkzaamheden niet in de weg staat.

Als project dirigent ben ik inzetbaar bij koren van diverse pluimage.

Momenteel ben ik gastdirigent bij Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang & Vriendschap. Hier zal ik naast de vaste dirigent fungeren als dirigent voor de up tempo popmuziek stukken die op het eerst volgende concert staat.

Het arrangeren van muziek doe ik al sinds ik dirigeer bij koren. Als dirigent van een popkoor arrangeerde ik bijna alle muziek om het geschikt te maken voor de 5 stemmige groep.

Bij mijn mannenkoren ben ik ook vaak genoodzaakt aanpassingen te maken om de stukken  zingbaar te maken voor het ensemble.

Op aanvraag arrangeer ik graag stukken voor mannenkoor en theatergroepen.

Al in een vroeg stadium digitaal ik mijn muziek. Eerst alleen mijn eigen arrangementen maar nu ook alle muziek die ik met mijn koren zing. Ik ben extreem digitaal vinden mensen.

Ondertussen ben ik een redelijk expert van het computerprogramma Finale Makemusic. Hier speel ik alle muziek mee in en maak er een prettige lay out van.

Op verzoek maak ik van je onduidelijke partituur een mooie heldere en leesbare score.

Contact

Voor alle vragen stuur een email

info@micheldevalk.nl